PREMSA

Aielo de Malferit crearà un museu dedicat a Nino Bravo

La Diputació de València, a través del Pla Provincial d'Obres i Servicis (PPOS), ha concedit a l'Ajuntament d'Aielo de Malferit una subvenció de 66.198,02 euros per a la rehabilitació i remodelació de les escoles velles del municipi, amb la finalitat de crear un centre cultural que albergarà en una de les ales un museu dedicat al cantant Nino Bravo, segons hui fonts de la corporació provincial.


Segons ha explicat l'alcaldessa d'Aielo de Malferit, Cristina Mira, 'en principi, volíem remodelar tot l'edifici, però es tracta d'un projecte molt costós, al voltant de 500.000 euros, per la qual cosa vam decidir destinar part de l'import del PPOS del 2004 ja per al futur museu', que albergarà una sala de projeccions, videoconferències i exposicions tot el material recopilat per l'Ajuntament, entre vestuari i discografia del cantant valencià. 


Segons l'alcaldessa, 'tenim previst que les obres puguen començar a finals del 2005 o principis del 2006 i que el museu estiga acabat per a les festes patronals'. 


L'edifici, del 1931, que s'utilitzarà per a la creació d'aquest Centre Cultural està ubicat al centre del municipi i envoltat de zones enjardinades i va albergar tradicionalment aules escolars.


'Es troba en molt bon estat de conservació, però cal remodelar-lo per a poder ubicar espais nous i diferents des pròpies d'un centre escolar', afegeix Cristina Mira.


El projecte del Consistori s'amplia a la remodelació de tot l'edifici. Al costat de l'ala destinada a Nino Bravo es preveu la creació d'una biblioteca municipal, 'ja que l'espai destinat hui a estos efectes és insuficient per a abraçar tota la bibliografia existent i satisfer les demandes i necessitats del públic', han assenyalat les citades fonts.