PREMSA

Els objectes d’un artista únic

Els vestits, les fotografies, partitures o discs d’or de Luis Manuel Ferri Llopis, el nom real de l’artista, que des d’ahir s’exposen en una exposició que es podrà veure fins el pròxim 19 de maig en El Corte Inglés de l’Avinguda de França. La mostra s’inaugurava el mateix dia que fa 40 anys moria el cantant valencià en un tràgic accident de tràfic als 28 anys d’edat.


Els objectes exposats venen del Museu Nino Bravo d’Aielo de Malferit, la localitat valenciana on va nàixer el 3 d’agost de 1944, encara que el cantant, a qui de xicotet se li coneixia com a Manolito, es va traslladar a viure a València als quatre anys. Il·lustrada amb nombroses fotografies, la mostra repassa la seua trajectòria vital i artística que va incloure quatre discs, editats entre 1970 i 1972 – ‘Te quiero, te quiero’, ‘Nino Bravo’, ‘Un beso y una flor’ i ‘Mi tierra’.


La seua mort va causar un gran impacte i així ho demostren els telegrames exposats en la mostra, en els que Víctor Manuel, Carmen Sevilla, José María Íñigo, Mocedades, Mari Trini, Juan Pardo i Augusto Algueró expressaven les seues condolences a la família.


La de Nino Bravo va ser una carrera delitosa i d’ açò dona fe l’exposició a través de diversos discs d’or, algun pòstum, i altres reconeixements com un guardó de la Cadena Ser, un clau-recordatori de Televisió Espanyola o la medalla que se li va concedir com ‘Cavaller del Vi’.

Els fetitxistes poden delectar-se amb les americanes i vestits del cantant, com el de vellut  amb el que va actuar en el seu últim concert davant dels seus paisans, en Falles de 1973, els pantalons vaquers que va vestir en el seu únic vídeo en color (‘Un beso y una flor’), o el que es complementa amb el seu famós cinturo amb les inicials NB. També s’exposen una guitarra espanyola del músic, partitures de les cançons, cintes, discs, cartells de concerts, imatges dels primers passos del seu grup ‘Los Superson’ o portades de revistes les qui confirmen la magnitud de la seua grandesa.